14 Haziran 2012 Perşembe

Peliti İle Tuz, Ekmek, Peynir ve Sarelle

Hafta sonu dernekte Peliti ile bulustuk...

Peliti, Yunanistan'ın Trakya bölgesinden, iyi şeylerle uğraşan bir örgüt. Yerel tohumları toplama, koruma ve dağıtma amacıyla yola çıkmış. Sadece tohum takasını değil, ürün, bilgi, hizmet takasını da yaygınlaştırmaya çalışıyor. Böylece günümüzün her şeyi para olarak gören tüketim toplumuna karşı başka bir yaşam şeklinin de mümkün olduğunu göstermek istiyor. Daha fazla bilgi için bknz. www.peliti.gr



Peliti'den Panagiotis, Sophia ve Nikos bizimle peynir, ekmek, baharatlı tuz ve en sağlıklısından sarelle yapmayı paylaştı. Sonra da birlikte afiyetle yedik. İster misiniz, günün birinde biz de gidip Peliti ile yazma basmayı paylaşalım? Şimdilik bu güzel insanlara buradan bir kez daha teşekkür edip, tarifleri sizlerle paylaşalım:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder